IMG_4519

Tro det eller ei, men det å ha en positiv livsstil har ingenting med penger, utseende eller sosial status å gjøre. Det er du selv som skaper en positiv livsstil, og her er noen ledetråder til hvordan! www.elisebear.blogg.no

Gi slipp. www.elisebear.blogg.no Hvor mye tid, sinne og energi bruker du egentlig på å ønske deg at ting, situasjoner eller mennesker i livet ditt var annerledes? Er det sånn, så er det sånn – og det som allerede har skjedd kan ikke plutselig bli ugjort. Ikke prøv å bekjemp realiteten – gi slipp og gå videre. Du vil følge deg så mye bedre!

Vær takknemlig. www.elisebear.blogg.no Mennesker som viser at de er takknemlige for det de har er mer positive enn de som går og tenker på hva de ikke har. Lær deg å være takknemlig. Det kan du enkelt og greit gjøre ved å stoppe opp i løpet av dagen for å tenke over hva akkurat du kan være så heldig å være takknemlig for.

Ta ansvar. www.elisebear.blogg.no Ingen kommer til å gjøre absolutt alt for deg her i livet. Det er du selv som skaper din egen fremtid, og det kommer bare til å skje om du lærer deg å være modig og ta sjanser. Lær deg å ta ansvar for din egen fremtid og ditt eget liv – du har bare denne ene sjansen.

Lik deg selv. www.elisebear.blogg.no Hvis du ikke liker deg selv, hvorfor skal andre gjøre det og respektere deg for den du er? Mennesker som liker seg selv er generelt mer lykkelige. Tenk på noe fint du har gjort, hjelp noen som trenger det, gi en tilfeldig forbipasserende et smil – alle disse tingene teller og er med på å forme deg som person.

Finn grunnen. www.elisebear.blogg.no Noen ganger gjør du feil. Feil som kan få deg til å føle skam, skyld eller engstelse. Alle disse feilene som du gjør beviser bare at du er et av disse såkalte menneskene som befinner seg på jorden. De følelsene du føler er basert på hva du selv tenker om deg selv eller situasjonen du befinner deg i. Prøv å finn grunnen til at du føler det du føler – prøv å gjør noe med det.

Du er bra nok. www.elisebear.blogg.no Når du ser ned på deg selv reduserer du din egen evne til å leve på en positiv måte. Det er én ting å være beskjeden, men en annen å være passiv. Passive mennesker er ikke fornøyde eller positive mennesker. Lær deg selv å se folk inn i øynene, smile og si ”takk” når noen gir deg et kompliment. Tar du deg selv i å se ned på deg selv, slutt med det – du er bra nok akkurat som du er!

Styr tankene dine. www.elisebear.blogg.no Det å tenke er en fantastisk egenskap vi mennesker er tildelt, men tankene kan også spille et puss på våre intetanende sinn og få oss til å opptre på måter som ikke gjør oss noe godt overhodet. Hvorfor skal du alltid velge å tenke det verste om ting, når du alltids kan finne noe positivt å hvile tankene dine på?

Gjør det riktige. www.elisebear.blogg.no Når noe går galt, finn ut hvorfor det gikk galt. Hvis du har sagt noe som helst skulle vært usagt eller glemt å gjøre noe du burde ha gjort, gjør noe med situasjonen og få noe positivt ut av det. Si unnskyld – det skader ikke. Forklar hva som skjedde og gjør det godt igjen om det er mulig. Det er ikke det at du gjør feil som er problemet, men hvordan du håndterer det.

Ikke utsett ting. www.elisebear.blogg.no Hvor mange ganger har du tenkt å gjøre noe, men så får du deg aldri til å gjøre det? Det at du ikke gjør det tapper selvtilliten din litt etter litt, og ødelegger ditt potensial for et positivt liv. For mange kommer aldri morgendagen, og det å utsette ting er bare enda en unnskyldning for å unngå å gjøre det meste ut av livet og sjansene dine.

Gjør det! www.elisebear.blogg.no Hvis du ønsker en mer positiv livsstil, følg disse fine ledetrådene – de hjelper deg mer enn du tror. Før var jeg alt for flink til å se ned på meg selv, tenke at alt jeg gjorde var feil og at jeg aldri var bra nok, men helt siden jeg lagde denne fine samlingen med ledetråder har jeg blitt mye flinkere til å se litt mer positivt på ting. En positiv livsstil er nemlig noe du skaper helt selv. www.elisebear.blogg.no Prøv det!